Door - admin

Welke waterpomp?

Een waterpomp kan de oplossing zijn voor jouw probleem. Waterpompen worden namelijk gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Een waterpomp kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij het leegpompen van een vijver, een waterpomp kan gelden als een watervoorziening voor een fontein, een waterpomp kan binnen gebruikt worden voor regen water en veel meer andere handelingen. IN deze blog gaan we enkele handelingen met je bespreken.

Leegpompen

Wil je een bepaalde ruimte leegpompen zoals bijvoorbeeld een vijver of een stuk land droog liggen? Dan moet je gebruik maken van een dompelpomp. De dompelpomp is een waterpomp die een waterbron uit de bron verplaatst met een afvoerslang naar een door jou gekozen locatie. De dompelpomp kan schoon water maar ook vuil water vervoeren. Let er wel op dat niet alles door de pomp heen kan gaan en kijk uit voor verstoppingen.

Overpompen

Wanneer je schoon of vuil water wilt overpompen naar een andere bron heb je een aanzuigende pomp nodig. Een aanzuigende pomp bevat een zuigslang en een afvoerslang. De afzuigslang wordt samen met de pomp in het water geplaatst waardoor het water direct naar de afvoerslang gezogen kan worden. Een pomp die bij deze situaties gebruikt wordt is de beregeningspomp.

Waterdruk verhogen

Oudere woningen hebben vaak last van een te lage waterdruk. Een te lage waterdruk derft het woonplezier. Niet alleen oude woningen maar ook fout geïnstalleerde wasmachines of douches kunnen de waterdruk verlagen. Om dit probleem op te lossen kan je gebruik maken van een hydrofoorpomp. De hydrofoorpomp is een pomp die waterdruk verhoogt.

Regenwater binnen

Om gebruik te maken van regenwater moet je een regenwaterpomp aanschaffen. De regenwaterpomp zorgt ervoor dat het regenwater gefilterd wordt tot schoon water. Dit water is niet bedoeld om te drinken maar om bijvoorbeeld te gebruiken bij het spoelen van de wc. Jaarlijks spoelt een persoon al duizenden liters water dus een regenwaterpomp is zeker een duurzame aankoop die je veel geld kan besparen.